Snabb leverans • Fria byten • Sortimentsgaranti

Filtrera
Kategori
  1. Fällknivar
  2. Jaktknivar
  3. Knivar
  4. Knivslidor
  5. Knivslipning
  6. Köksknivar
  7. Outdoorknivar
  8. Swiss Army Knife
  9. Överlevnadsknivar
Pris
  1. 39kr
    23380kr
Varumärke

Knivar

Här hittar du vårt breda utbud av knivar för olika användningsområden. De knivar vi säljer kommer från välkända varumärken som håller hög kvalitet. Vi har det mesta inom jaktknivar, fällknivar, fiskeknivar, outdoorknivar, överlevnadsknivar, köksknivar och knivslipning. Några punkter att tänka på innan man köper kniv är vad man ska använda kniven till, vad den har för typ av stål och hur man underhåller den. Det finns många knivar som har flera funktioner som underlättar ändamålet. Vi har även skrivit en lite mer utförlig guide om knivar som du hittar bland de andra guiderna. När det kommer till jaktknivar finns det en uppsjö olika varianter från sylvassa slaktknivar till knivar med fällbara knivblad och inbyggd buköppnare och lätta fältknivar med mycket låg vikt. Bladen är tillverkade olika typer av högkvalitativt knivstål som speciella pulverstål som håller skärpan extremt länge. Viktigt att tänka på med en jaktkniv är att den inte bara ska hålla skärpan utan att det även är bra om den är lätt att rengöra. Samma punkter är viktiga när det kommer till fiskeknivar, men där kan det också fara en fördel om kniven kan användas till att filéa fisken. Outdoor- och överlevnadsknivar har mycket gemensamt med jaktknivarna eftersom de också tillverkas för att vara extremt pålitliga och funktionella. Flera av knivarna har mängder av smarta funktioner för att kunna såga, skära eller göra upp eld. Köksknivarna i vårt sortiment kommer från samma tillverkare som gör jakt- och överlevnadsknivarna och håller en extremt hög standard. Vi har bland annat modeller där handtagen har en naturnära finish i masurbjörk och är perfekt balanserade med resten av kniven. Dessa knivarna är väldigt populära bland kockar tack vare det starka stålet som håller för daglig användning år ut och in. När det kommer till underhåll av knivar är det först av allt viktigt att hålla knivarna rena och torra så mycket som möjligt. Ett vanligt misstag många gör är att de inte sköljer kniven i rent vatten (eventuellt med lite diskmedel) direkt efter användning och sedan torkar av den noggrant. Om man rengör utrustningen direkt efter att den använts så går det dels mycket enklare och man undviker också att smutsen (som ofta innehåller vätska) gör att bladet börjar rosta. En bra grundregel är att aldrig stoppa knivar i diskmaskinen. Starka diskmedel och vatten får stålet att rosta och gör att skärpan avtar snabbt. Knivar med trähandtag kan dessutom förstöras för alltid efter bara en diskning eftersom tensiderna i diskmedlet drar ut och förstör oljan som skyddar träet. Att slipa upp knivar är enkelt med en bra slipsten eller ett bryne. Du hittar självklart mängder av kombinationsbrynen, diamantbrynen och keramiska knivslipar av olika modeller i vårt sortiment. ... Visa mer Visa mindre

Artiklar 1 till 40 av totalt 498

per sida

Sida:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Artiklar 1 till 40 av totalt 498

per sida

Sida:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5