VIKTIG INFORMATION - JUST NU GÅR DET INTE LÄGGA ORDER P.G.A.TEKNISKA PROBLEM. 

 

Snabb leverans • Fria byten • Sortimentsgaranti

Köpvillkor

Köpvillkor hos Active Outfit

Danholmen Active Outfit AB är ett registrerat svenskt aktiebolag med organisationsnummer 556863-2896, VAT SE556863289601

Läs mer om vår behandling av personuppgifter i vår Integritetspolicy

Kontaktuppgifter

Tel: 08-515 100 06

Telefontider: vardagar 10-18

Mail: info@activeoutfit.se

Adress: Vikdalsvägen 50, 131 52 Nacka 
Besök vår butik

Du är alltid välkommen att kontakta oss och vi svarar på frågor som rör ordrar senast inom 2 arbetsdagar, men oftast betydligt snabbare.


Leverans och frakt

Vi samarbetar med PostNord vid leveranser. Ordinarie fraktkostnad är 39 kr. På särskilt tunga eller skrymmande leveranser kan extra fraktkostnader tillkomma, i så fall framgår det både på produktsidan och i kassan.

Vår ambition är att du som kund alltid ska få din leverans så snabbt som möjligt. Idag levererar vi över 95% av alla ordrar till våra kunder inom 3-5 vardagar. Om någon oförutsedd försening skulle ske i din leverans kommer vi att kontakta dig så fort som möjligt och du har alltid rätt att häva köpet utan kostnad.

Om vi inte får kontakt med dig och inte kan leverera hela din order inom 10 arbetsdagar kommer vi att delleverera så stor del av beställningen som möjligt, givetvis utan extra kostnad för dig som kund.

Vi tar fullt ansvar för varor som skadas eller kommer bort när din order levereras till dig. Om du skickar tillbaka en vara till oss är det du som kund som ansvarar för godset. Om du upptäcker att godset du mottar är fraktskadat vid leverans ber vi dig ange detta på fraktsedeln redan när du kvitterar ut varan.

Ej uthämtade paket
Paketet ligger kvar 14 dagar från det att paketet anländer till ditt utlämningsställe. Vi förbehåller oss rätten att debitera dig 250 kr för ej uthämtade paket som täcker våra kostnader.


Betalning

Qliro gör det enkelt, flexibelt och tryggt för dig att handla på nätet. Du har möjlighet att välja det betalningsalternativ som passar dig.
 
Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen som finns tillgängliga.
Genom att ange eller efterfråga information i kassan godkänner du våra användarvillkor och behandling av dina personuppgifter.
 
QLIRO FAKTURA

Fakturaavgiften är 29 kr. Fakturan ska betalas inom 14 dagar från fakturadatum. Fakturan skickas via e-post till den mejladress du anger vid köpet.

Vid försenad betalning skickas en påminnelse till dig och det utgår en förseningsavgift om 60 kr samt dröjsmålsränta med 24% + gällande referensränta. Vid ytterligare försening tillkommer en lagstadgad inkassoavgift.

Vid fakturaköp förbehåller vi oss rätten att göra en kreditupplysning genom Qliro AB. Insamling och behandling av dina personuppgifter samt kreditupplysning är nödvändig för att vi ska kunna behandla ditt önskemål om 14 dagars kredit.

För mer information om Qliros villkor klicka här

QLIRO FÖRETAGSFAKTURA

Betalningstid för faktura är 30 dagar från att ordern skickats från butiken. Fakturan skickas via epost eller brev när ordern skickas. Det är du som kredittagare som ansvarar för att betalningen inkommer inom angiven tidsram enligt de villkor du godkänt vid val av betalningsalternativ ”faktura”.

Vid utebliven betalning från näringsidkare/juridisk person debiteras förseningsersättning i enlighet med lag (1981:739) om ersättning för inkassokostnader m.m., samt dröjsmålsränta enligt vid var tid gällande referensränta med ett tillägg om 24,00%.

För mer information om Qliros villkor klicka här.

QLIRO ”KÖP NU, BETALA SENARE”

Köp nu - Betala Senare

Ränta 0 %

Uppläggningsavgift 39 kr.

Inga ytterligare avgifter tillkommer.

Fakturan skickas med e-post i mitten av kampanjmånaden

Vid försenad betalning skickas en påminnelse till dig och det utgår en förseningsavgift om 135 kr samt dröjsmålsränta med 24% + gällande referensränta. Vid ytterligare försening tillkommer en lagstadgad inkassoavgift.

Vid köpet förbehåller vi oss rätten att göra en kreditupplysning genom Qliro AB. Insamling och behandling av dina personuppgifter samt kreditupplysning är nödvändig för att vi ska kunna behandla ditt önskemål om kreditköp.

Fullständiga villkor: Qliros fullständiga kampanjvillkor hittar du här.
Se också Standardiserad Europeisk Konsumentkreditinformation.

 

QLIRO KONTO & DELBETALNING

När du väljer delbetalning får du genast besked om din ansökan har beviljats och vi kan hantera ditt köp omgående. Skulle din ansökan inte bli beviljad kan du gå tillbaka och välja ett alternativt betalningssätt.

Du kan ha ett eller flera pågående delbetalningsköp och Qliro sammanställer dem på en månadsfaktura som skickas till dig via e-post i mitten av varje månad. Du kan när som helst under delbetalningstiden betala hela din kvarvarande skuld.

Följande alternativ finns för delbetalning

Betalsätt

3 mån

6 mån

12 mån

36 mån

Konto*

Uppläggningsavgift

95 kr

195 kr

295 kr

395 kr

0 kr

Administrationsavgift

29 kr

29 kr

29 kr

29 kr

29 kr

Årsränta

0%

0%

0%

9,95%

19,90%

 

Exempel vid ett köp om 10 000 kr

Effektiv ränta 

11,45%

13,29%

12,31%

19,77%

29,22%

Att betala per månad

3 394 kr

1 728 kr

887 kr

362 kr

955 kr

Total kostnad

10 182 kr

10 369 kr

10 643 kr

13 047 kr

11 458 kr

*Gäller vid avbetalning över 12 månader

Vid försenad betalning skickas en påminnelse till dig och det utgår en förseningsavgift om 135 kr samt dröjsmålsränta med 24% + gällande referensränta. Vid ytterligare försening tillkommer en lagstadgad inkassoavgift.

Vid köpet förbehåller vi oss rätten att göra en kreditupplysning genom Qliro AB. Insamling och behandling av dina personuppgifter samt kreditupplysning är nödvändig för att vi ska kunna behandla ditt önskemål om kreditköp.

Fullständiga villkor: Qliros fullständiga villkor för konto och delbetalning hittar du här.
Se också Standardiserad Europeisk Konsumentkreditinformation.

 

KORTBETALNING

Kortbetalningar sker i system som uppfyller krav enligt säkerhetsstandarden PCI-DSS.
 
För information om din betalning kontakta Qliro via kontaktuppgifterna på  https://www.qliro.com/

Du kan välja att betala hela ordervärdet med betal- eller kreditkort. Vi accepterar för närvarande VISA och Mastercard. Det tillkommer inte någon kortavgift. Kreditkortsbetalning hanteras av vår betalningspartner Qliro för att garantera snabb och säker betalning.  
För ökad säkerhet använder vi 3D-Secure som är en global säkerhetsstandard framtagen av VISA och Mastercard för betalningar över Internet.
Så här går det till:
1. Välj Kreditkort som betalningsmetod i kassan. Du länkas nu till Qliros säkra betalningsserver.
2. Välj typ av kreditkort, ange kortnummer, giltighetsdatum, kortets säkerhetskod (CVV) samt namn på kortinnehavaren.
Vänligen observera att vid användande av e-kort bör du ange minst två månaders giltighetstid.
3. En kontroll genomförs så kortuppgifterna stämmer samt att det finns täckning för köpet.
4. Köpsumman reserveras först på ditt konto.
5. Det reserverade beloppet förs över till ”Butik” när varorna skickas från lagret.

 

DIREKTBANKSBETALNING MED TRUSTLY

Handla och betala direkt från ditt bankkonto.

Så här går det till:

 1. Välj Trustly som betalalternativ i kassan
 2. Ange vilken bank du använder dig utav och identifiera dig sedan med bank-id eller säkerhetskod över en säker och krypterad anslutning
 3. Välj sedan vilket konto du vill betala från (t.ex. sparkonto eller lönekonto) och bekräfta köpet.
 4. Köpesumman dras direkt från det angivna kontot och en orderbekräftelse skickas ut.

Sortimentsgaranti

Vi strävar efter att erbjuda våra kunder marknadens bästa sortiment av jakt-, fiske- och friluftsutrustning. Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla och bredda sortimentet ytterligare och erbjuder som en del av det arbetet vår unika sortimentsgaranti.

Sortimentsgarantin innebär att vi förbinder oss att ordna fram de produkter du söker inom 30 dagar om de inte redan finns i vårt sortiment. Om vi inte kan ordna fram produkterna du söker inom 30 dagar får du möjlighet att köpa den närmast snarlika produkten från oss med 20% rabatt.

Villkor för sortimentsgaranti

 • Sortimentsgarantin gäller enbart för varor som är allmänt tillgängliga på den svenska marknaden. Garantin omfattar exempelvis inte andra handlares egna varumärken, dvs produkter som tillverkas direkt av handlaren och enbart finns tillgänglig hos den handlaren.
 • Garantin gäller ej om varan har utgått eller är slutsåld hos den svenska leverantören, distributören eller generalagenten.
 • För att sortimentsgarantin ska gälla måste produkten vara sådan att det huvudsakliga användningsområdet är jakt, sportfiske eller friluftsliv alternativt att produkten är ett naturligt tillbehör till någon av de produkter som redan finns i Active Outfits sortiment.
 • Sortimentsgarantin gäller inte om bestämmelser eller policybeslut hos tillverkaren eller leverantören gör att Active Outfit inte tillåts agera som återförsäljare av varan.
 • Active Outfit förbehåller sig rätten att undanta en vara från sortimentsgarantin om den inte uppfyller våra kvalitetskrav. Vi har också rätt att undanta en produkt från sortimentsgarantin om den bedöms vara osäker, farlig eller bryter mot våra etiska riktlinjer.

 


Priser och prisgaranti

För alla medborgare som är bosatta inom EU gäller att samtliga priser är dagsaktuella priser inklusive antingen 25%, 12% eller 6% moms. Moms och eventuella fraktkostnader redovisas alltid innan köpet bekräftas i kassan. På specialbeställningar av varor som skickas direkt från tillverkaren (exempelvis vapenskåp) kan extra fraktkostnader tillkomma vid utlandsleveranser. Om din order berörs av någon extra fraktkostnad kommer du alltid att kontaktas för godkännande av kostnaden innan leveransen påbörjas.

Vi reserverar oss för felskrivningar och tekniska problem i samband med prisangivelser och förbehåller oss rätten att makulera ordrar på produkter med uppenbart felaktiga priser.

Vår prisgaranti är till för att du alltid ska kunna känna dig trygg med att du handlar till bästa pris när du handlar hos oss. Om du köper en vara hos oss och sedan hittar den billigare någon annanstans ersätter vi dig för mellanskillnaden eller matchar priset på din order om den inte har levererats ännu.

För att utnyttja prisgarantin behöver du bara kontakta oss med ditt ordernummer samt en länk till den butik där varan finns att köpa till ett lägre pris. (Det måste gå att utläsa att det är samma vara och pris på produkten.) Om varan finns i en fysisk butik utan hemsida går det bra att ange vilken butik det gäller samt telefonnummer till butiken så att vi kan stämma av priset och återbetala mellanskillnaden eller matcha priset på din order.

Villkor för prisgaranti

 • Prisgarantin gäller enbart köp med leverans inom Sverige.
 • Garantin gäller för matchning av priser i svenska butiker (både fysiska butiker och e-handlare) som säljer i SEK till kunder bosatta i Sverige (d.v.s. det skall vara ett svenskt bolag som ligger bakom butiken).
 • Priset gäller enbart butikens ordinarie pris, ej tillfälliga kampanjer, rea-priser, utförsäljning eller liknande.
 • Garantin gäller ej auktioner.
 • Varan måste vara densamma (d.v.s. samma storlek, färg, utförande, årsmodell och liknande). Den får heller inte vara en del av ett storpack.
 • Produkten måste ha sitt ursprung hos svensk grossist eller generalagent, dvs prisgarantin gäller ej parallellimporterade produkter.
 • Varan det gäller måste gå att köpa i butiken där du hittat priset, dvs garantin gäller inte om varan är slutsåld, tillfälligt slut eller har utgått ur sortimentet.
 • Garantin gäller i 7 dagar efter att kunden genomfört en beställning hos Active Outfit.
 • Priset måste vara inklusive frakt- och administrativa avgifter.
 • Kunden måste inkomma med en länk till butiken där man kan utläsa att det är samma märke, modell och storlek. Är det en fysisk butik skall butiksnamn, telefonnummer samt pris finnas med.

Fria byten och ångerrätt

Utöver den lagliga ångerrätten på 14 dagar erbjuder Active Outfit fria byten under samma tid. Det betyder att du får en returfraktsedel som bekostas av oss om du vill byta din vara. Fria byten omfattar inte specialprodukter som skickas direkt från tillverkaren (exempelvis vapenskåp).

Som privatperson har du en laglig ångerrätt på 14 dagar från det att du mottagit din leverans. Vill du under denna tid skicka tillbaka din vara för antingen byte eller återköp så ber vi dig kontakta vår kundtjänst.

Vid byten bekostar Active Outfit returfrakten inom Sverige, vid retur och återköp står du själv för returfrakten.

Om du vill använda möjligheten till fritt byte är du välkommen att kontakta oss på info@activeoutfit.se så hjälper vi dig med handlingarna du behöver.

När du returnerar en vara uppmanar vi dig att returnera den i väsentligen oförändrat skick. Om varorna som skickas tillbaka är begagnade, ofullständiga eller om förpackningen skadats mer än vad som är nödvändigt för att du ska haft möjlighet att titta närmare på produkten kan du tvingas ersätta den värdeminskning detta medför.

Det går enligt svensk lag också bra att använda Konsumentverkets standardformulär för att åberopa ångerrätten, den återfinns här.

Vid ett ångrat köp sker återbetalning senast inom 14 dagar efter att vi mottagit och hanterat din retur, men oftast snabbare då vi handlägger alla ärenden utan onödiga dröjsmål.


Reklamationer

Om du vill reklamera en vara ber vi dig kontakta oss på info@activeoutfit.se. Du kommer då att få en returfraktsedel som bekostas av Active Outfit, vilket förenklar returprocessen. Du har enligt svensk lag möjlighet att reklamera en vara i upp till 3 år efter köpet.

Reklamationsrätten gäller fel som kan härledas till produktionen av varan eller skador som uppkommer innan produkten levereras till dig som konsument, den gäller alltså inte normalt slitage eller åldrande av produkten. En reklamation skall göras så snart som möjligt efter att felet upptäckts. Efter att vi mottagit den returnerade varan kommer vi att behandla ärendet inom 30 dagar.


Personuppgifter

Alla personuppgifter som du lämnar till oss hanteras med största respekt och i enlighet med gällande lagar och regleringar. Vårt sätt att samla och lagra information följer Personuppgiftslagen, SFS 1998:204. Lagen bygger på gemensamma regler som har beslutats inom EU.

Du kan läsa mer om hur vi hanterar dina uppgifter och vilka rättigheter du har i vår Personuppgiftspolicy.


Cookies

En cookie är en liten textfil som webbplatsen du besöker begär att spara på din dator. Cookies används på många webbplatser för att ge en besökare tillgång till olika funktioner. Informationen i en cookie är möjlig att använda för att följa en användares surfande.

Enligt lagen om elektronisk kommunikation, som trädde i kraft den 25 juli 2003, ska alla som besöker en webbplats med cookies få information om:

 • att webbplatsen innehåller cookies,
 • vad dessa cookies används till och
 • hur cookies kan undvikas

Active Outfit använder cookies. Dels för att rent tekniskt hålla reda på vad en användare gör på sidan, inloggning, lagt något i varukorgen osv. Vi använder även cookies för att mäta trafik och för att kunna utvärdera marknadsföringsinsatser. Accepterar man inte cookies i sin webbläsare så kommer mycket av funktionaliteten på sidorna att sluta fungera.

Vill du inte acceptera cookies kan din webbläsare ställas in så att du automatiskt nekar till lagring av kakor eller informeras varje gång en webbplats begär att få lagra en kaka. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade cookies raderas. Se webbläsarens hjälpsidor för mer information.

Du kan läsa mer om cookies hos PTS eller på Wikipedia.


Tvist

Vid eventuell tvist har Active Outfit som policy att följa Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.


Force Majeure

Vi anser oss befriade från att fullgöra våra förpliktelser i dessa villkor om det beror på ändrad lagstiftning, myndighets åtgärd, konflikt på arbetsmarknaden, brand, översvämning, krig, terrorism, sabotage, olyckshändelser av större omfattning eller liknande händelser.


Övrigt

För övriga frågor gällande villkor, lagar och dina rättigheter som konsument så kan du besöka konsumentverkets hemsida: www.konsumentverket.se

Åldersgräns
För att handla på activeoutfit.se ska du ha fyllt 18 år. Om du är under 18 år måste du ha målsmans tillstånd att beställa från oss

 

Tillbaka till toppen