VIKTIG INFORMATION - JUST NU GÅR DET INTE LÄGGA ORDER P.G.A.TEKNISKA PROBLEM. 

 

Snabb leverans • Fria byten • Sortimentsgaranti

Filtrera
Pris
  1. 2189kr
    2569kr

Garmin GPS

”Byggd för att hålla”, dessa fyra ord är ingraverade i sten på Garmins huvudkontor och utgör det motto som företaget jobbar hårt för att hålla i alla sina produkter. Företaget tillverkar GPS-system och tillbehör för flyg, bil, båt, outdoor och sportindustrin. Deras produkter är framtagna för att underlätta, hjälpa och stödja dig i det du håller på med.

Garmin erbjuder en uppsjö av handburna GPS system fullspäckade med funktioner som kan användas i vildmarken, flygplan, på båtar och i bilen. Företaget tillverkar även actionkameror som fångar varje rörelse du gör medan du cyklar, kastar dig ut ifrån flygplan eller är ute på jakt, men är mest kända för sina GPS-system som hjälper dig hitta vägen ute i vildmarken och inne i storstaden.

Utöver hög kvalitet står användarvänlighet och prisvärdhet högt upp på Garmins prioriteringslista. Företaget ligger i framkant när det kommer till att utveckla innovativa sätt att använda avancerade produkter på. Grundtanken är att vem som helst ska kunna plocka upp en av deras GPS-enheter och använda den direkt och att deras användarvänliga produkter ska vara attraktiva inte bara på grund av sin tilltalande design, överlägsna kvalitet och värde, utan även för deras innovativa funktioner som förbättrar livet för kunderna.

Bolaget grundades 1983 av Gary Burrell och Min H. Kao (bolaget kallades ProNav från början, men bytte senare namn till Garmin efter de första bokstäverna i grundarnas namn). 1991 fick bolaget US Army som sin första stora kund vilket fick utveckling att ta fart ordentligt. Vid millenieskiftet hade företaget sålt över 3 miljoner GPS-enheter och hade en modellportfölj innehållande över 50 olika modeller och över 35 unika patent på sin teknologi.

Garmin är idag helt (och globalt) marknadsledande på GPS-system, oavsett om det handlar om en handburen GPS för fjällturen, en GPS-navigator till bilen, sportklockor med inbyggd GPS, navigeringssystem för flygplan och marint bruk eller andra typer av navigatorer. I många av de nyare modellerna används även andra former av satellitnavigering förutom GPS (Global Positioning System), exempelvis den ryska motsvarigheten GLONASS som gör att positionering blir ännu mer exakt och som ofta fungerar bättre i de norra delarna av Sverige där GPS-systemet ibland har sina brister.

Företaget har idag 35 kontor och 9500 anställda världen över. Det nordiska huvudkontoret ligger i Danmark men företaget har även kontor i Sverige och erbjuder teknisk telefonsupport (på svenska) alla vardagar mellan 9-17.

... Visa mer Visa mindre

3 artiklar

per sida

3 artiklar

per sida