VIKTIG INFORMATION - JUST NU GÅR DET INTE LÄGGA ORDER P.G.A.TEKNISKA PROBLEM. 

 

Snabb leverans • Fria byten • Sortimentsgaranti

Filtrera
Pris
  1. 2189kr
    2569kr

GPS

Vi erbjuder ett brett sortiment av GPS:er för alla tillfällen. En GPS-enhet är ett utmärkt tillskott att ha i bilen eller båten för exakta vägbeskrivningar och för att hitta intressepunkter i omgivningen, få detaljerad vägbeskrivning till utflyktsplatsen eller matbutiken inne i stan. Du kan också använda den för att hitta tillbaka till favoritplatser som en bra plats för fiske eller för att navigera ett grunt område med enastående precision.

En frilufts-GPS kommer även väl till hands ute i vildmarken, vare sig det är för att markera området där bären/svampen växte vilt förra året eller för att hitta till den där utkiksplatsen du hittade på en joggingrunda i skogen.

GPS står för Global Positioning System och är ett navigeringssystem baserade på 27 satelliter som är placerade i omloppsbana runt jorden. Systemet drivs av det amerikanska försvarsdepartementet och ger möjlighet för att med en GPS-mottagare att bestämma sin position oavsett väder, dag som natt och var som helst på planeten. Idag finns dock flera andra satellitsystem (exempelvis Galileo och GLONASS, som utvecklats av Europa respektive Ryssland) som erbjuder liknande funktionalitet. Moderna enheter kan ofta använda sig av mer än ett satellitsystem, men tekniken kallas fortfarande vardagligt för ”GPS” även när andra system används.

Bra att tänka på innan man köper en mottagare är först av allt vad den ska användas till. Är det till bilen vill man gärna ha en bra vägbeskrivningsfunktion som är intuitiv och detaljerad, håller din bil på rätt kurs och gärna med röstuppläsning samt ha hög precision. Om du letar efter en GPS till båten så är det önskvärt att den ska vara anpassad för marint bruk och ha en hög noggrannhet.

Kanske behöver du en handburen enhet för utflykter, fjällvvandring och outdoor? I så fall bör den vara kompakt, ha bra räckvidd och lång batteritid.

När du väl bestämt dig för vad den ska användas till är det viktigt att kolla vilka kartor som följer med tillsammans med enheten. Det brukar nästan alltid ingå baskartor, men de är sällan mer än en översikt och ger inga detaljer om området du befinner dig i utan mer detaljerade kartor är ofta något som måste köpas separat och räknas in i budgeten.

Glöm inte att kolla hur frekvent kartorna uppdateras samt vilket område de täcker, samt självklart att den enhet du har stödjer kartsystemet. Det finns även en rad extra funktioner till dagens GPS-enheter som delning i sociala medier, realtidsinstruktioner, hastighetsmätare, pulsmätare, koppling till din smartphone, väderprognoser och spårning.

Kolla in vad som är aktuellt för dig, men tänk även på att de extra funktionerna bidrar till priset på enheten och att de ofta förkortar batteritiden och riskerar att göra menyhanteringen svårare att använda.

Systemet ska också vara enkelt att använda med tydliga knappar och snabb åtkomst till alla funktioner som din enhet erbjuder. Läs därför gärna på om den enhet du tänkt köpa innan du bestämmer dig och kontakta oss om du behöver rådgivning eller hjälp med ditt köp. Om du ofta är ute i vildmarken när det är kallt kan det vara en fördel att skaffa en enhet som kan användas även med handskar.

Ett enklare GPS-chip kan exempelvis användas för att spåra fordon, djur eller ägodelar med hög precision. Om du exempelvis monterat ett chip i din nya bil kan det skicka dig ett SMS när fordonet flyttats utan din tillåtelse för att motverka stöld eller tidigt upptäcka att någon försöker flytta den.

GPS-mottagare kommer i alla storlekar och former, från klockor och handburna enheter till större enheter som kan monteras i bil och båt.

En GPS-klocka är perfekt för dig som älskar att vara ute i naturen. Du kan enkelt markera rutter och vackra utkiksplatser och de lite mer avancerade modellerna har även puls- och stegräknare vilket gör dem till funktionella verktyg för dig som tränar.

Med en lite större handburen enhet får du tillgång till mer avancerade funktioner som bättre översikt över området, högre precision, funktionen att kunna planera din rutt direkt i enheten, detaljerade kartor och en mer detaljerad vägbeskrivning.

I de lite dyrare modellerna finns även kamera, pekskärm och andra avancerade funktioner.

... Visa mer Visa mindre

3 artiklar

per sida

3 artiklar

per sida