VIKTIG INFORMATION - JUST NU GÅR DET INTE LÄGGA ORDER P.G.A.TEKNISKA PROBLEM. 

 

Snabb leverans • Fria byten • Sortimentsgaranti

Ficklampor

Här finner du ett brett utbud av ficklampor och bärbar belysning från några av världens ledande tillverkare. En riktigt bra ficklampa kan vara ett ovärderligt verktyg både på jobbet, i hemmet och till vardags. En bra ficklampa kommer väl tillhands i många situationer, vare sig du tappat något under soffan eller om du ska ut i det svenska vintermörkret.

Ett vanligt misstag när man köper ficklampa är att man stirrar sig blind på ett enda värde (som ofta marknadsförs hårt av butiken) såsom hög ljuseffekt (många Lumens), hög strålintensitet (många Candela) eller ett långt strålavstånd. Inget av dessa värden räcker dock ensamt för att beskriva hur funktionell eller ”bra” en ficklampa är, utan det är kombinationen av alla dessa värden som skiljer en utmärkt ficklampa från en dålig.

Detta är ju ingenting som man kan veta utan att först lära sig det, och som med allt annat kan det vara klurigt att hitta en ficklampa som passar dina behov. Därför har vi skrivit en kort guide på hur kvalitet och prestanda mäts och anges på ficklampor och annan portabel belysning enligt ANSI/NEMA FL 1 som är en samling standardvärden som används av seriösa tillverkare. Guiden hittar du högst upp på hemsidan under fliken ”Guider”.

Men ficklampan är inte bara ett bra redskap för att lysa upp mörkret utan kan även öka säkerheten genom att hålla dig synlig på kvällen. Bland sortimentet hittar du inte bara handburna ficklampor utan även lampor som kan fästas på kläder och cyklar för att varna andra om din position.

Ficklampor har oftast flera funktioner som justerbara linser och flera ljuslägen så att du snabbt kan ändra sökavståndet, vissa modeller kan till och med användas för att blända någon med kraftigt blinkande ljus i självförsvar.

En ficklampa med brett användningsområde kan även vara en stor hjälp under jakten, då du kan skifta mellan ett smalt sökområde på långa avstånd till ett bredare för att snabbt hitta bytet vid t.ex. eftersök på skadade djur.

En liten ficklampa passar utmärkt som present till nästan vem som helst, den har många användningsområden och finns alltid till hands när man behöver den. Storleken och ljusstyrkan varierar så klart mycket bland de vanliga ficklamporna. Det finns modeller som får plats i fickan och fungerar utmärkt för att lysa upp nyckelhålet eller bilmotorn och större modeller som är mer anpassade för industriarbete, säkerhetsvakter eller för sommarstugan.

Idag har det blivit allt mer populärt med lampor som bygger på den senaste LED-teknologin istället för glödlampor. Den nya teknologin möjliggör lampor som är oerhört ljusstarka utan att förbruka för mycket batterikraft, vilket också gör att de ofta är mycket kompakta. En LED-ficklampa kan många gånger ge en måndubbelt starkare ljuseffekt, bättre strålavstånd och strålintensitet än en traditionell ficklampa.

... Visa mer Visa mindre

Det fanns inga produkter som matchade dina val

Testa att söka efter produkten.
Du kan också maila oss på info@activeoutfit.se så kanske vi kan hjälpa dig.