Idag presenterar vi Vortex som det senaste tillskottet till vårt breda sortiment av utrustning för jakt och friluftsliv. Vortex är en amerikansk tillverkare av kikarsikten och annan optisk utrustning av mycket hög kvalitet.Vort01

En intressant fråga är självklart, hur gör man för att etablera ett nytt företag och skapa sig ett namn bland varumärken som har flera hundra års historik i ryggen? Vortex svarar på den frågan genom att leverera optisk toppkvalitet till en prislapp som tävlar i mellanprissegmentet och samtidigt lova sina kunder den absolut bästa servicen på marknaden.

Det yttrar sig bland annat i Vortex svårslagna "VIP"-garanti som går ut på att alla optiska produkter har en full garanti som sträcker sig långt utöver det normala. Om du köper en produkt från Vortex som går sönder (oavsett hur det händer) så kommer de att ersätta eller reparera den utan kostnad. Det spelar ingen roll hur den gick sönder, vems fel det var eller var du köpt den - du kan alltid räkna med deras livstids garanti på din produkt. (Du behöver inte ens ha kvar kvittot.)

Vi har tagit in ett mycket brett sortiment av Vortex produkter i butiken och hoppas att många ska få tillfälle att stifta bekantskap med detta varumärke i verkligheten. Utöver deras breda sortiment av kikarsikten, handkikare och tubkikare har Vortex också ett brett utbud av tillbehör.

Vort02

Vortex kikarsikten

Idag finns det sex olika modellfamiljer bland Vortex kikarsikten från premiummodellen Razor HD till de prisvärda siktena i Crossfire-serien. Kikarsiktena varierar i pris från ca 1 500:- upp till knappt 17 000:- och finns i båda belysta och icke belysta modeller med en stor variation av riktmedel.

Vortex rödpunktssikte

Vortex erbjuder även rödpunktssikten i tre olika prisklasser.

Vortex kikare

Vortex utbud av vanliga kikare följer samma modellfamiljer som deras kikarsikten. Här finns ett brett sortiment av kikare med olika objektivstorlek och förstoring, samt taktiska kikare med inbyggda riktmedel för avståndsbedömning och vinduppskattningar.

Vortex monokikare

Vortex erbjuder även monokulära kikare som är perfekta för jägaren som vill packa lätt men ändå behöver ett optiskt verktyg vid sidan av kikarsikten. Perfekt för toppjakt på exempelvis ripa där det närmast är ett krav att ha en kikare nära till hands, men man samtidigt vill bära vapnet på ryggen huvuddelen av tiden.

Vortex tubkikare

Vortex erbjuder mycket prisvärda tubkikare som lämpar sig väl för jakt och skytte, men även för fågelskådare och naturfotografer.

Ringar och fästen till kikarsikten

Vortex erbjuder ett stort sortiment av fästen och ringar för kikarsikten som håller samma höga kvalitet som deras kikarsikten. Eftersom Vortex är en tillverkare som uppmärksammas av många långhållsskyttar vet de även att ringar med extremt låga toleranser är ett krav för att få perfekt precision. Bland annat finns en hel serie ringar med toleranser på maximalt 0.0005 mm.

Vi har försökt att lägga upp så mycket information som möjligt på varje produktsida och du hittar komplett produktinformation, datablad, manualer och videos på varje produkt där de finns tillgängliga. Mer information om produkterna och företaget hittar du också på Vortex hemsida.

Feedback, kommentarer och frågor är varmt välkomna, precis som vanligt!

Med vänliga hälsningar,
Active Outfit