Active Outfit presenterar 2014 års nyheter från Vortex.

Idag har vi nöjet att prata om Vortex utmärkta optikprodukter igen, det är nämligen dags att ta en titt på några av alla nyheter som kommer in för säsongen 2014. Vortex har på kort tid gjort sig kända (och blivit väldigt populära) för att ge mer optik för pengarna och det är givetvis något de fortsätter med. I år släpps det nyheter i alla prisklasser som alla har en sak gemensamt - prestandan motsvarar modeller från andra tillverkare som ofta kostar flera tusenlappar mer.

Vortex flaggskeppsserie av kikarsikten heter Razor HD och nu släpper man flera nya sikten i andra generationen av dessa mästerverk. Det kommer två nya riktmedel i 1-6x 24mm (VMR-2 i MRAD och MOA), samt två helt nya sikten med samma 6x förstoringsväxel i form av 4,5-27x 56mm och 3-18x 50mm.Kikarsikte01

I mellanprisklassen släpps en helt ny modellserie som kallas Viper HS-T (Hunter Shooting Tactical). Denna serie är en hybrid och vidareutveckling av de populära serierna Viper HS och Viper PST som tar det bästa från föregångarna och kombinerar i sikten som är utmärkt anpassade både för skytte och jakt. Det kommer ett sikte i 6-24x 50mm och ett i 4-16x 44mm, båda med riktmedlet VMR-1.

En serie som har varit oerhört populär är budgetserien Crossfire II där många har överraskats av den höga kvalitet som siktena håller i förhållande till prislapparna (omkring 2400-3300 kronor beroende på modell). Vortex släpper nu inte mindre än sju nya sikten i denna serie. De nya siktena har 30mm-tuber och här hittar vi bland annat ett belyst sikte speciellt anpassat för vakjakt på vildsvin (3-12x 56mm) och ett riktigt vasst drevjaktssikte (1-4x 24mm) som också har belyst riktmedel. Det sistnämnda kostar under 3000 kronor vilket är mycket bra för ett belyst kikarsikte med så pass kvalitativ optik.

I slutet av förra året blev många besvikna över att Vortex slutade med rödpunktssikten, men denna besvikelse blev kortlivad då man snabbt ändrade sig och nu har släpp uppgraderade versioner av rödpunktsmodellerna. Dessa finns nu tillgängliga i form av Vortex Spitfire, Vortex SPARC II och Vortex StrikeFire II. Även dessa är mycket prisvärda och håller hög kvalitet, så om du letar efter ett nytt rödpunktssikte är dessa modeller definitivt något att ta en närmare titt på!Rodpunkt01Rodpunkt02

Som vanligt tar vi gärna emot frågor, kommentarer och feedback. Tveka inte heller att kontakta oss om du behöver hjälp med att hitta rätt sikte för dina behov!

Med vänliga hälsningar,
Active Outfit