Som de utrustningsnördar vi är så tycker vi som bekant att utrustning ibland blir roligare än friluftsliv, och det gäller ju även jakt och skytte. Att göra ordentlig vapenvård med bra grejer är en fröjd, och därför är vi nu lite extra glada att berätta att vi har vapenvårdsartiklar från Hoppe's i butiken!

Atel_03

Med tiden är vår ambition att bygga ut ett brett sortiment av vapenvårdsartiklar från olika tillverkare med hög kvalité. Först ut är Hoppe's, som många jägare och skyttar nog redan känner till.

Hoppe's är ett av världens mest kända varumärken inom vapenvård, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på att de har hållit på sedan 1903 då Frank August Hoppe skapade "Hoppe's Nitro Solvent No. 9" som fortfarande idag är ett uppskattat och brett använt rengöringsmedel för vapen.

I vårt sortiment hittar du som sagt ett brett utbud av vapenvårdsartiklar. Vi tänkte ge en kort beskrivning av de olika produktgrupperna, och som vanligt hittar ni även ett urval av de nya produkterna längst ned på sidan. Från Hoppe's har vi nu tagit in följande:

Hoppe's Boresnake: Flexibla läsksnören som du helt enkelt drar genom pipan, perfekt att bära med sig när du är ute och jagar. Med en boresnake har man alltid en enkel vapenvård nära till hands.

Hoppe's Draglappar: Högkvalitativa draglappar anpassade för olika kalibrar. Dessa draglappar har hög absorptionsförmåga och luddar inte.

Hoppe's Jaggar: Ett perfekt hjälpmedel för att få ut det mesta av varje draglapp och effektivisera vapenvården.

Hoppe's Läskstänger: Det är svårt, för att inte säga omöjligt, att utföra en grundlig vapenvård utan läskstång. Än så länge har vi bara tre-delade läskstänger i butiken. Det allra bästa för vapenvård är en odelad läskstång, men vi har ännu inte riktigt löst hur vi ska frakta dem på ett bra sätt (eftersom vissa modeller är upp till en meter långa).

Hoppe's Solvents och rengöringsmedel: Hoppe's har ju blivit kända för sin "Hoppe's No. 9" som är en utmärkt solvent. Vi har även produkter ur Hoppe's Elite i sortimentet, exempelvis Hoppe's Elite Gun Cleaner, Copper Terminator och Bore Gel.

Hoppe's Vapenolja och fetter: Även här har vi produkter både ur "Hoppe's No. 9" och "Hoppe's Elite".

Hoppe's Vapenvårdskit: Vi har ett antal enklare vapenvårdskit som innehåller basprodukterna du behöver för att utföra en enkel vapenvård (ej solvents och oljor, bara verktygen). Ett vapenvårdskit är (precis som de delade läskstängerna) inte det allra bästa att använda, men kan vara bra att starta med för nya jägare och skyttar eller utmärkt att ha i reserv.

Hoppe's Air Freshener: Kanske den viktigaste produkten av de alla. Helt ärligt, vem vill INTE ha en bil som luktar vapenolja?

Vi har även en del olika verktyg och hjälpmedel för att underlätta din vapenvård, som Bore Guide och Bore Light.

Vi hoppas att ni ska tycka att det är lika roligt som vi gör med det här tillskottet till vårt sortiment. Kom ihåg att ett välvårdat vapen håller längre, skjuter bättre och doftar godare...

Med vänliga hälsningar,
Active Outfit