Vad är egentligen taktiska kläder och taktiskt utrustning?

Taktiska kläder
och utrustning är något allt fler människor i Sverige fått upp ögonen för på senare år. Kläder som ofta har en grund för yrkesmän och kvinnor inom polis, försvar och säkerhetsbranschen används idag även till vardags av aktiva människor i rörelse. Kläderna har ofta en mer genomtänkt funktion med praktiskt placerade fickor och väl valda material utan att tumma på designen vilket gör att kläderna passar lika bra på skjutbanan, vandringsleden eller på stan.

På Active Outfit säljer vi kläder från flera stora leverantörer som amerikanska Propper, Eberlestock och tyska Pentagon.

Propper grundades 1967 och deras första produkt var den vita så kallade ”Dixie Cup”-hatten för den amerikanska flottan och deras kläder har sedan dess använts av miljontals människor inom försvarsmakt runt om i världen. Såväl vakter, underrättelsetjänst, airsoft- och paintballspelare använder idag deras skjortor, tröjor, jackor och byxor.

Propper BA Softshell jacket står emot vind och vatten och har ett fleeceliknande material som foder. Jackan är lätt, smidig och ger en bra rörlighet och åtkomst till de totalt sju fickorna som finns placerade på bröstet, ryggen och ärmarna. Under armarna och ner längs sidorna på jackan finns dragkedjor för att kunna reglera temperatur.

propper

Propper Tac U. Pant är en stilren och slitstark byxa i 65% Polyester och 35% Bomull. Byxorna har totalt åtta fickor varav sex är placerade fram och två bak. Samtliga fickor stängs med kardborre och fickorna på sidan av låret kan även justeras med ett elastiskt snöre. På knäna finns även fickor för knäskydd och byxorna är justerbara med snöre både i midjan och benslut. Byxorna har breda hällor för skärp och på insidan finns även en gummering för att hålla en istoppad skjorta på plats.

propper

Du hittar alla plagg från Propper här!

 

Varumärket Pentagon grundades 1991 i Tyskland och började som en butik som sålde militära överskottsvaror. I slutet av 90-talet började man själva undersöka möjligheten att producera egna kläder. Efter flera år av utveckling tillsammans med personer inom försvar, säkerhets- och räddningstjänst finns nu deras kläder som de kallar för ”Tactical Sportswear”!

Hos Pentagon hittar vi skjortan Chase som passar utmärkt både för friluftsliv, till vardag och på resande fot. Skjortan är i 60% bomull och 40% polyester ripstop med tvåvägsstretch vilket gör skjortan skön och slitstark. Den har totalt fyra fickor på bröstet, två med klaff och två med dragkedja och ventilation på fyraställen med meshskydd. Ärmarna kan rullas upp och fästas med en knapp och skjortan finns i flera färger.

Pentagon

Leonidas 2.0 är den mest taktiska myströja du kan hitta. Vid första anblick ser det ut som en helt vanlig hoodtröja, men synar man den noggrannare hittar man dolda fickor, innefickor och fästpunkter för patches på axlarna. Tröjan är gjord i 75% bomull och 25% polyester och är försedd med dragkedjor från YKK.

Pentagon

Pentagon gör även schyssta ryggsäckar och du hittar de samt alla plagg från Pentagon här!

Eberlestock levererar jaktryggsäckar med vapenfack för rörliga jägare, skyttar och även för militärt bruk. Väskorna har mängder av olika tekniska lösningar för att passa många användningsområden och är alltid försedda med MOLLE-system för bra fästmöjligheter. Dessutom har Eberlestock en stor uppsättning av vattenblåsor och Hydro Pack som kan användas för sig eller tillsammans med vapenryggsäckarna.

Gunrunner H2 är en riktig storfavorit och finns i fem olika färger. Den har en 30L säck och ett vapenfack närmast ryggen som passar de flesta gevär. Den har ett axelremspaket som är justerbart i höjdled för att kunna anpassas efter längden på den som bär den för optimal komfort.

Eberlestock-Gunrunner

 

Little Brother är minstingen i Eberlestocks värstingserie och har en expansionstunnel närmast ryggen som öppnas med en dragkedja där du kan sätta ner ett vapenfodral eller vapenficka. Ryggsäcken har en packvolym på ca 30L och väger dryga 2kg vilket gör den utmärkt när du inte behöver ta med hela utrustningen ut i skogen. Väskan har en smart inredning, sidofack där man t.ex kan placera en vattenblåsa samt MOLLE-system runt hela väskan för oändliga fästmöjligheter. 

Eberlestock-little-brother

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fler väskor och tillbehör från Eberlestock finns här!

Hoppas du fått lite mer information om taktiska kläder, och vi är övertygade att vi har ditt nästa favoritplagg i vårat sortiment!  Feedback, frågor och kommentarer på bloggen är varmt välkomna, som vanligt.

Med vänliga hälsningar, 
Active Outfit