Nu gör vi en rejäl utbyggnad av vårt sortiment av jakttillbehör!

Nu presenterar vi Stabilotherm som nytt varumärke i vårt sortiment och öppnar samtidigt upp ett antal nya produktkategorier i butiken.

För er som inte känner till dem kan vi berätta att Stabilotherm är ett svenskt företag som startade för ca 30 år sedan med att tillverka ståltermosar av hög kvalitet. Med tiden har verksamheten breddats och produktportföljen omfattar i dag ett hundratal olika artiklar för jakt och friluftsliv.

Vi tänkte även ta tillfället i akt och gå igenom de nya produktkategorierna vi nu öppnat upp i butiken.Stabi01

Camouflage

Här hittar du vårt sortiment av camo-utrustning med såväl kamoflaugekläder som kamouflagenät, ansiktsfärg, camotejp och liknande. Perfekt för alla jägare som vill ha en extra "edge" eller kanske bara sticka ut lite extra på jobbet.

Foderautomat

I denna kategori har vi nu Stabilotherms klassiska foderspridare "Galten" med både 6V och 12V motor. Foderspridare används för att anlägga åtelplatser för vilt och det praktiska med att använda en maskin till hjälp är att man kan dosera ut fodret dag för dag utan att själv behöva vara där, vilket underlättar att få djur som återkommer till regelbundet till platsen och även håller fodret fräscht längre.

Sortimentet kommer successivt att breddas med foderautomater även från andra tillverkare.

Jakthorn

En tidlös jaktdetalj är självklart de klassiska jakthornen som med fördel används av hundförare och drevfolk för att tydligt visa sin position för skyttarna som står på pass och driva fram stillestående djur ur såten. Visst kan man lika gärna använda en visselpipa eller båt-tuta, men håll med om att det inte blir riktigt samma känsla?

Jakttorn

I den här kategorin finns nu ett praktiskt och flyttbart jakttorn från Stabilotherm. Perfekt för att anpassa tornets placering efter skiftningar i viltets beteende eller innan man vet exakt var viltet brukar stå på markerna. Jakttorn kan med fördel kompletteras med kamouflagenät för att på så sätt täcka underdelen av kroppen när man sitter på pass och på så sätt ytterligare minska risken för att jägarens position röjs. Det ökar dessutom säkerheten eftersom ett skott från en förhöjd position (på rimliga avstånd) får ett naturligt kulfång eftersom det avlossas i vinkel ned mot marken.

Även denna kategori kommer med tiden att byggas ut med fler modeller och varumärken.

Patronbälten och patronhållare

I dessa kategorier finns patronhållare för både kula och hagel i flera olika utföranden, exempelvis patronfodral som kan bäras i fickan eller på bältet, hela patronbältet och patronhållare som träs över gevärskolven för att alltid ha extra ammunition nära till hands för omladdning.

Signalutrustning

I den här kategorin ryms säkerhetsutrustning som kepsar, västar, snitselband, hattband och övrig signalorange utrustning särskilt avsedd för att göra jägaren tydligt synlig för jaktkamraterna utan att för den sakens skull bli sedd av djuren. De signalfärger som används på jaktutrustning har den finurliga egenskapen att de är extremt tydliga för det mänskliga ögat men samtidigt inte väcker uppmärksamhet hos de flesta viltarterna, vilket helt enkelt beror på att olika djurs ögon uppfattar färger helt olika.

Slaktutrustning

I den här kategorin finns all den utrustning som kan tänkas behövas när det är dags att ta hand om köttet efter skottet. Från knivar till slaktkrokar, slaktvågar, hygienutrustning och liknande.

Trofésköldar

Här finns trofésköldar i olika storlekar och träslag för allt från bäver och rådjur upp till de största älgarna.

Varningsskyltar

Att ta ansvar under jakten innebär inte bara att tänka på jaktkamraternas säkerhet utan även andra medmänniskor som inte är en del av jakten. För detta ändamål finns en rad tydliga varningsskyltar som kan informera andra om att jakt pågår i marken, att obehöriga ej får tillträda jakttorn, etc.

Ovanstående var en översiktlig genomgång av de nya produktkategorierna. Du hittar alla självklart alla nya produkter under respektive kategorisida i butiken, samt ett urval av de nya produkterna längre ned på denna sida.

Tveka inte att kontakta oss om du vill ha hjälp med något ur vårt sortiment. Feedback, frågor och kommentarer på bloggen är som vanligt också varmt välkomna!

Med vänliga hälsningar,
Active Outfit