Idag har vi nöjet att presentera Silva som gör entré i vårt sortiment.

Silva01

En introduktion kanske egentligen är överflödig eftersom de flesta nog känner till den svenska tillverkaren Silva sedan tidigare, vilket inte är så konstigt... För även om du inte använt några av deras högkvalitativa pannlampor eller kompasser på senare tid är chansen stor att du någon gång har irrat runt på skolorienteringen i högstadiet med en Silva-kompass i handen?

Vi vågar till och med påstå att de flesta skandinaver som kan navigera med karta och kompass överhuvudtaget med största sannolikhet har lärt sig det med hjälp av en kompass från Silva. Därför tycker vi att det är extra roligt att addera hela Silvas utbud av produkter till vårt breda sortiment av produkter från ledande varumärken inom varje kategori.

Silva pannlampor

Det breda sortimentet av pannlampor från Silva rymmer hela spannet av användningsområden och prisklasser. Från lite enklare pannlampor för någon hundralapp (som ändå erbjuder LED-belysning och riktigt bra kvalitet) upp till mellansegmentet med pannlampor som är lite mer specialiserade för användning vid jakt, friluftsliv som skidåkning, löpning, etc. och slutligen hela vägen upp till de extrema pannlamporna som förvandlar natten till dag och gör att du som motionär eller jägare riskerar att misstas för en lastbil med helljusen påslagna. Exakt vilken pannlampa som är rätt för dig tror vi bara du kan svara på, så vi erbjuder alla modeller i Silvas sortiment.

I princip alla pannlampor från Silva erbjuder det senaste inom LED-teknologi och Silva Intelligent Light som ger rätt mängd ljus på rätt ställe genom att både belysa ett större område nära kroppen och samtidigt ge ett starkare ljus med längre räckvidd där du fokuserar blicken. Detta ger en optimal ljusbild för att du även ska kunna utföra snabba aktiviteter som utförsåkning och cykling i totalt mörker.Silva02

Silva kompasser

Även bland kompasserna finns det en stor bredd. Från de allra enklaste riktningsvisarna som lätt kan bäras på dragkedjan i jackan eller i nyckelknippan till de riktigt avancerade expeditionskompasserna med spegelsyftsystem, både tumkompasser och linjalkompasser för orienterare och multisportare, samt marinkompasser för båtliv och kajaker.Silva03

Silva cykelbelysning

Under alla de år som Silva har utvecklat pannlampor i världsklass vore det konstigt om de inte lärt sig ett och annat om hur man bygger en bra lampa. Den insikten gjorde det ofrånkomligt att de förr eller senare skulle ta steget över till annan belysning än pannlampor och sedan några år tillbaka erbjuder Silva även olika lösningar för cyklister. Bland cyklister finns ju en stor bredd som spänner från vardagsmotionärerna som cyklar till och från jobbet till tävlingscyklister och downhillåkare, vilket även återspeglas i Silvas produktsortiment. Även de billigaste modellerna håller hög kvalitet och vi vågar påstå att du aldrig kommer att gå tillbaka till "bensinmackslampan" om du provar någon av Silvas lampor...

Silvas övriga friluftssortiment

Utöver de huvudsakliga produktgrupperna ovan så erbjuder Silva även ett brett sortiment av annan utrustning. Den nyfikna kan kika närmare på vindmätare, väderstationer, packpåsar, vattentäta fodral för elektronik, kartfodral, matlagningstillbehör, stegräknare och termosar.

Vi har som vanligt försökt lägga upp så mycket information som möjligt om varje produkt på respektive produktsida. Där finner du produktinformation, datablad, manualer och video på varje produkt (om det finns tillgängligt). Mer information om produkterna och företaget finns självklart också direkt på Silvas hemsida.

Du är självklart alltid välkommen att kontakta oss med dina frågor om våra produkter eller om det är något annat vi kan hjälpa dig med.

Feedback, kommentarer och frågor är varmt välkomna här på bloggen också, precis som vanligt!

Med vänliga hälsningar,
Active Outfit