Mitt första egna inköp från vårt sortiment blev en klocka från Luminox. Det var helt enkelt dags för min digitalklocka från Casio för 349:- att pensionera sig och jag tycker att Luminoxklockorna är en riktigt skön blandning av "tuff friluftsutrustning" och "snygg vardagsdesign". Jag ville helt enkelt ha en cool klocka som ser snygg ut till kostymen och skjortan på jobbet, piké och jeans på fritiden eller grönstället ute på jakten.

Luminox 1879.BO är den mer avskalade modellen av black out-varianterna på Luminox Field-serie där alla detaljer i klockan är svarta, förutom de självlysande tids-markeringarna och visarna. Ni som känner till Luminox sedan tidigare vet också att teknologin bakom de självlysande detaljerna bygger på gasfyllda behållarna som alstrar sitt eget ljus och alltså inte behöver "laddas upp" genom att vara i solljus eller liknande, utan garanteras behålla sina självlysande egenskaper i 25 år. Coolhetsfaktorn blir ju inte direkt mindre av att Luminox på förfrågan levererat till såväl amerikanska flygvapnet som Navy S.E.A.L.S..

Vid uppackningen av klockan blev jag positivt överraskad över hur gedigen den kändes i utförandet. Läderarmbandet är rejält, med snygga detaljer och en riktigt bra finish. Själva klockan är också väldigt snygg i detaljerna, och med en diameter på 47 mm så känns hela klockan inget annat än massiv. Jag låter bilderna tala för sig själva, men om du vill läsa mer om klockan så finns det mer specifikationer och info på produktsidan.

Även om jag talar i egen sak så måste jag säga att jag är sjukt nöjd med mitt köp och kan varmt rekommendera klockan till andra!

//Victor