Hawke

Vi har nu fått in ett för oss nytt varumärke inom optik, nämligen brittiska Hawke


Hawke har under sina 16 levnadsår växt i rask takt och är idag marknadsledande inom luftskytte på den brittiska hemmamarknaden. De finns nu representerade i över 60 länder och har sedan 2007 även ett kontor i USA.  Hawke’s sikten tillverkades tidigare i Japan men produktionen har numer flyttats till Kina för att öka kvalitén på optiken.

Hawke har i sitt sortiment utöver kikarsikten för jakt, skytte och luftvapen även tubkikare och handkikare för bland annat natur och fågelskådning samt avståndsmätare för t.ex. golf, jakt och skytte.  

Genomgående för alla Hawkes serier är att det är en oerhört hög kvalité och mycket optik för pengarna.

Frontier är Hawke’s flaggskeppsserie och kommer i år i en ny uppdaterad version.

Frontier FFP med medförstorande riktmedel finns i 3-15x50 samt 5-25x56 och har glasetsade riktmedel och totalt 21 multi-coatade linser vilket ökar ljusinsläpp och minskar reflexer. Siktet har låsbara öppna targetrattar, 0,1 Mrad träfflägesjustering, parallaxjustering och belyst Mrad-riktmedel med brett synfält och funkar utmärkt både för jägaren och på skjutbanan.


Dessutom finns Hawke Frontier med förstoringsgraderna 2,5-10x50, 5-30x50 samt 1-6x24 som är ett utmärkt val som drevjaktskikare och sitter även bra på ett kombi-vapen.  Dessa sikten har icke medförstorande riktmedel, men likt de andra i serien 21 multi-coatade linser och belysning som är justerbar i 11 steg.

I en något lägre prisklass hittar vi den tidigare storsäljaren Endurance som även den fått ett lyft i och med den nya serien Endurance 30 WA (Wide Angle). Kikaren har ett enormt synfält, starkare dagsbelysning och tack vare den ännu skarpare optiken gör den sig till ett väldigt bra val i mellanprisklassen! Modellserien kommer med dessa 5 olika förstoringsgrader: 1-4x24, 1,5-6x44, 2,5-10x50, 3-12x56 samt 6-24x56. Du hittar alla kikarsikten från Hawke här!

 

När det gäller handkikare heter toppmodellen Sapphire ED som med sin högkvalitativa ED optik ger en ljusstark och detaljrik bild med neutral färgåtergivning. Hawke Sapphire finns både med öppen och stängd brygga vilket inte påverkar de optiska egenskaperna, men med öppen brygga blir kikaren enklare att använda med en hand. Kikaren är vatten- och imtät och kommer med 10 års garanti.


Till ett något lägre pris hittar vi Frontier ED X, vars modell 8x42 blev utsedd till mest prisvärda smygjaktskikare av tidningen ”Allt om jakt & Vapen (Nr4/2018)”. Kikaren är likt Sapphire vatten- och imtät och har ett synfält på 142m/1000m. Med det korta skärpedjupet och smidiga fokusratten hittar du snabbt fokus på ditt objekt.

Utöver dessa produkter har Hawke även rödpunktssikten, lasersikten samt avståndsmätare som inte bara kan användas i skogen eller på skjutbanan utan även är ett utmärkt hjälpmedel på golfbanan. Du hittar alla produkter från Hawke Optics här! 

Vi är oerhört glada att nu kunna erbjuda er Hawkes produkter, och är övertygade att du kommer kunna hitta ditt nya favoritsikte eller kikare bland deras serier.

Om du behöver hjälp med att hitta det du behöver eller har andra funderingar gällande Hawkes produkter är du givetvis alltid välkommen att kontakta oss.

Med vänliga hälsningar,

/Active Outfit