Luminox

Luminox klockor är en populär produkt hos oss och ett märke som allt fler får upp ögonen för, inte minst efter att klockan spelade en viktig "biroll" i storfilmen "Hamilton - I nationens intresse" med Mikael Persbrandt.

Oavsett om man tycker att Mikael Persbrandt är en trovärdig elitsoldat eller inte så får man nog erkänna att Luminox klockor är rätt tuffa. Luminox grundades ju 1889 då grundaren Barry Cohen hörde talas om en unik schweizisk belysningsteknologi baserad på självlysande kapslar med tritiumgas. Han insåg då snabbt att en klocka som verkligen har "äkta" självlysande detaljer som varken behöver laddas av solljus eller drivas av batteri skulle vara en revolution vad gäller taktiska klockor. Han började utveckla klockor baserade på den tekniken, en teknik som idag kallas "Luminox Light Technology".

På en inköpsmässa 1994 stannade en officer från US Navy SEAL upp för att prata om den intressanta tekniken och resten är, som man säger, "historia".

Oavsett om man är MÖP (militärt överintresserad person) eller inte så finns det något i Luminox klocksortiment som passar de flesta friluftsentusiasterna.

I vårt sortiment har vi nu inte mindre än ett 20-tal av Luminox olika serier. För enkelhetens skull har vi valt att gruppera dem i 14 olika "familjer". Bland nyheterna märks serierna:

- Luminox Black Ops Carbon
- Luminox F-117 Nighthawk
- Luminox  F-22 Raptor
- Luminox F-35 Lightning II
- Luminox Field
- Luminox OD Military
- Luminox Recon Point Man
- Luminox SR-71 Blackbird
- Luminox Tony Kaanan

De här gamla godingarna finns så klart kvar i sortimentet:

- Luminox Atacama
- Luminox Colormark
- Luminox Deep Dive
- Luminox Original Navy SEAL
- Luminox Sentry

Du finner ett urval av de modeller som är nya i sortimentet längre ned på sidan. 

Med självlysande hälsningar,
Active Outfit