Active Outfit presenterar Luminox nya klockor och modellserier för våren 2014.

Idag har vi det stora nöjet att grotta ned oss lite i de senaste nyheterna från Luminox, som kommer med flera nya klockor och modellserier 2014. Det som är häftigt med vårens nyheter är framförallt den stora bredden, då Luminox släpper klockor som är inspirerade av bl.a. racing, flygplan från andra världskriget och rymden. Den som är intresserad av Luminox "kärna" med militära klockor för taktisk användning i fält kommer inte heller bli besviken, nu släpper de nämligen sin tuffaste klocka någonsin!

Eftersom vi redan har eldat upp oss över detta är det kanske bäst att vi börjar i den änden. Det kommer nämligen en helt ny serie under namnet Luminox ANU 4200 Series med en klocka som ligger oerhört nära originaldesignen på tidigare klockor från Luminox. ANU är en förkortning för "Authorized for Navy Use", den här modellserien är med andra ord byggd för att tåla riktigt tuffa tag. Klockan finns att köpa med PU-armband eller NATO-armband.

Klocka02

Den andra stora nyheten är att Luminox som tidigare fokuserat på områdena SEA, LAND och AIR nu även tar steget in i en fjärde dimension - SPACE. Klocktillverkaren har slagit sig samman med ett av världens första rymdturismföretag som gör (oerhört dyra och korta) resor till rymden för privatpersoner. Modellserien heter Luminox SXC innehåller sex olika klockor med ett futuristiskt utseende och inspiration hämtad från olika rymdfarkoster.

Den sista nya modellserien är Luminox P-38 Lightning Series som är en vintage-design inspirerad av stridsflygplanet med samma namn från tiden före andra världskriget. Denna serie är en fortsättning av Luminox samarbete med Lockheed Martin där det sedan tidigare finns flera olika armbandsur inspirerade av deras olika stridsflygplan.

Utöver detta släpper Luminox flera nya blackout-modeller (helsvarta) av populära klockor i de äldre modellserierna samt några nya varianter av gamla favoriter. Bland annat kommer Navy SEAL Colormark 3052 som är samma klocka som klassiska 3051, fast med armlänk i polykarbonat istället för den klassiska remmen i polyuretan.

Klocka01

Kontakta oss gärna om du har frågor eller om det är något vi kan hjälpa dig med. Som vanligt tar vi gärna emot feedback, frågor och kommentarer även här på bloggen.

Med vänliga hälsningar,
Active Outfit