Luminox har sedan länge varit ett populärt inslag i vårt sortiment och vi är själva nöjda ägare av de här coola klockorna.

Nu har vi utökat sortimentet till att omfatta alla de nya modellerna från Luminox samt även kompletterat med de få av de äldre modellerna vi tidigare inte hade i sortimentet. Därmed har vi nu ett heltäckande utbud av Luminox klockor, vi kommer inom kort även att lägga upp armband och andra tillbehör till klockorna. (Under kategorin Luminox klockor i vår ordinare meny har vi byggt upp hela strukturen så att klockorna är grupperade efter modellfamilj och undermodeller, för att du lätt ska kunna navigera bland de olika modellerna.)

För er som inte känner till Luminox sedan tidigare kan det vara på sin plats med en kort historielektion. Luminox är en sammansättning av de latinska orden för ljus (lumi) och natt (nox). Företaget är en amerikansk framgångssaga som har sin början 1989 när grundaren Barry Cohen (som redan var verksam inom klockbranschen) hörde talas om en unik schweizisk belysningsteknologi baserad på kapslar med den självlysande gasen tritium.

Med sin tidigare erfarenhet förstod han snabbt att en klocka med "äkta" självlysande detaljer som inte behöver laddas i solljus eller drivas av batteri och knapptryckningar skulle ha många fördelar. Han kontaktade ägaren till belysningstekniken, besökte det lilla schweiziska företaget och kom sedan överens med dem om att utveckla klockor som skulle utnyttja denna unika belysningsteknologi (som nu för tiden kallas "Luminox Light Technology").

Resten är historia, som man säger.

Nedan följer lite utförligare information om några av de nyinkomna klockorna:

Atacama Field Day Date 1920 och Atacama Field Chronograph Alarm 1940

De här två serierna är en uppdatering av de tidigare Atacama-serierna. Den stora skillnaden är att klockorna blivit något större (från 42 mm till 45 mm i diameter) och att de modeller som tidigare hade armband i mocka/ruggat lädet nu har vanliga, släta läderarmband.Luminox01

Black Ops Carbon 8817.GO

Black Ops Carbon 8817.GO är en cool nykomling i en befintlig serie. Den gamla 8817 utgår och ersätts med en klocka som rider vidare på succén med Luminox klockor i "blackout" och "whiteout", men denna klocka går helt i militärgrönt och kallas således för "greenout". Snygg, tycker vi!

Modern Mariner 6250 och Modern Mariner Automatic 6500

Luminox Modern Mariner är en helt ny serie med klockor som är inspirerade av nautiska element. Den lägre serien består av batteridrivna klockor med schweiziska urverk och datumvisning och den högre, dyrare serien består av automatiska schweiziska urverk (utan batteri) med dag- och datumvisning. Dessa klockor går alltså inte på batteri, utan urverket drar upp sig självt med hjälp av rörelseenergin som alstras när du bär klockan på armen.Luminox02

Recon Point Man

I serien Luminox Recon Point Man finns det två coola nykomlingar med ny färgsättning och matchande NATO-armband. De här klockorna har utöver de vanliga funktionerna även markeringar för positionsbestämning med hjälp av solen och tachymeter för att uppskatta marschfart. 

Valjoux Field Chronograph

Luminox Valjoux Field Chronograph är en serie klockor uppbyggda runt urverket Valjoux 7750 som är berömt för dess pålitlighet och exakthet. Detta är alltså helautomatiska urverk med chronograph, samt dag- och datumvisning.

Luminox03

Du hittar alla klockorna under respektive kategori samt ett urval längre ned på denna sida. Mer information finns även på luminox.com.

Feedback, kommentarer och frågor är som alltid välkomna!

Med vänliga hälsningar,
Active Outfit