Active Outfit är stolt sponsor av det svenska landslaget i Nordisk Trap.

Till helgen går de skandinaviska mästerskapen i Nordisk Trap av stapeln och vi på Active Outfit är stolta över att vara med och sponsra våra svenska skyttar.

Trapp_lag

För er som inte är bekanta med skytteformen eller helt enkelt har lätt att blanda ihop olika typer av lerduveskytte kan sägas att Nordisk Trap är den vanligaste formen av lerduveskytte på svenska skjutbanor. Många anser att detta är inkörsporten till andra typer av lerduveskytte som Skeet och Olympisk Trap eftersom förutsättningarna är något enklare och duvorna flyger lite långsammare.

Nordisk Trap går till som så att skyttarna står placerade på fem olika skjutstationer och roterar efter var femte skott. En serie består av 25 skott, dvs. 5 skott per skytt från respektive skjutstation. En hel tävling består normalt av 150 duvor eller sex serier. Stationerna ligger relativt nära kastmaskinen (8 m) i Nordisk Trap vilket också gör att avståndet till duvan är relativt kort i början av banan och haglen blir lite effektivare. Kastavståndet är ca 50 meter, vilket också gör att duvan färdas lite långsammare än i andra typer av lerduveskytte (det ska dock inte misstolkas som att det är en enkel gren eller att det inte är en stor bedrift att skjuta en full serie).

Trapp

Riktningen på duvan varierar inom en sektor av 90 grader och skytten kallar fram duvan när denne gjort sig redo.

Landskampen och de Skandinaviska Mästerskapen i Nordisk Trap 2014 går av stapeln på Forshaga Jakt och Sportskytteklubb på fredag och lördag 8-9 augusti. Det är totalt 75 skyttar som tävlar (25 skyttar från Sverige, Norge samt Danmark). Under fredagen skjuts 100 duvor och på lördag skjuts de sista 50 duvorna samt final.

Tävlingarna kommer att gå att följa live på hemsidan www.lerduvor.net där man kan se vilka skyttar som deltar, samt följa tävlingen och resultaten i realtid under fredag och lördag.

Vi önskar de svenska skyttarna lycka till och ser med spänning fram emot helgens tävling. Vi hoppas att det är flera av er därute som tycker att detta är intressant och följer tävlingarna på plats eller på nätet!

Om ni inte har provat att skjuta trap någon gång vill vi även passa på att uppmuntra alla jägare och skyttar att testa. Det är ett utmärkt sätt att öva sitt skytte, det är väldigt roligt och finns dessutom tillgängligt på många av Sveriges jaktskyttebanor.

Med vänliga hälsningar,
Active Outfit