Vi fortsätter att växa vårt sortiment av högkvalitativ jaktutrustning och därför är det extra roligt att vi idag har det stora nöjet att hälsa Kahles välkomna till familjen!

Kahl01

Kahles grundades i Österrike redan 1898 och är idag världens äldsta tillverkare av kikarsikten. De är kända för att ligga i framkant av utvecklinen och var först i världen med O-ringstätade kikarsikten. De var även den första tillverkaren som experimenterade med flerlagersbehandling av linserna på sina kikarsikten (s.k. multicoating, som idag är standard hos de flesta tillverkare) vilket ledde till att de slog världsrekord 1972 när de var först någonsin med att nå en ljustransmission över 90%. Denna strävan att vara bäst driver Kahles än idag och det märks på den kvalitet och innovationsgrad deras produkter håller.

Än idag tillverkas alla Kahles modeller i Österrike och deras Helia-sikten är erkända för sin utmärkta optik, låga vikt och enormt breda synfält med en kantskärpa som är svårmatchad. För er som vill nörda in lite extra finns det mer att läsa på Kahles hemsida, men i princip all information återfinns på svenska och engelska här hos oss.

Kahl03

Kahles kikarsikten

Kahles har flera olika modellserier av kikarsikten, både för jägare, taktiskt bruk och tävlingsskytte. Hos oss finner du kikarna grupperade efter modellfamilj och du kan enkelt jämföra specifikationerna mellan flera olika kikare med vår jämförelsefunktion. Flera av kikarsiktena går även att beställa med olika typer av riktmedel.

Kahles kikare

Kahles har också vanliga handkikare i sitt produktsortiment. Dessa kikare har blivit prisbelönta för sin design och utmärkta optik.

Längre ned på sidan finns ett urval av de nya produkterna och vi hoppas att många ska uppskatta det här nytillskottet i vårt sortiment!

Feedback, kommentarer och frågor tar vi emot med öppna armar, precis som vanligt.

Med vänliga hälsningar,
Active Outfit