Idag har vi nöjet att presentera en ny jaktradio från Icom, nämligen ProHunt Camo.

Icom_Camo

Som namnet antyder är enheten kamouflagemönstrad, vilket är en nyhet på den svenska jaktradiomarknaden (vi har åtminstone aldrig sett det tidigare). Den praktiska applikationen av att ha en kamouflagemönstrad jaktradioenhet är väl inte helt uppenbar, den främsta konsekvensen är väl att den blir mycket svårare att hitta om man lyckas tappa den... Under en längre tid har ju jaktradioenheter i signalorange varit populära av just den anledningen, man vill gärna kunna hitta den om man skulle tappa den av misstag, det är trots allt en av de dyraste detaljerna i många jägares utrustning.

Men om vi bortser från att det kanske inte är helt praktiskt för "eftersök av borttappade enheter" så kan vi bara konstatera att enheten ser väsentligt coolare ut än vanliga enfärgade jaktradioenheter. 

Om vi tittar bortom den coola fasaden hittar vi en riktigt kompetent jaktradioenhet (som alltid från Icom). Chassit är byggt i helgjuten aluminium och enheten är vatten- och dammtät motsvarande IP-67, vilket inneär att den är testad för att klara åtminstone 30 minuter helt nedsänkt i vatten (med ett tryck som motsvarar 1m djup). Enheten är även klassad enligt MIL-STD (amerikansk militärklassning). Det är med andra ord en radioenhet som är byggd för tuff användning och som utan problem klarar alla de prov som jägaren kan tänkas utsätta den för i skogen.

Radion levereras med ett 2300 MAh litium-jon batteri som ger en batteritid på 40 timmar i mottagningsläge. Att sända drar ju alltid mer ström än att ha radion i stand-by, men batterikapaciteten innebär att man kan åtnjuta flera jaktdagar med normal användning utan att behöva ladda enheten. 

Formatet på enheten är också tilltalande med en höjd på 120 mm och låg vikt (310 g).

Oavsett hur man ställer sig till den praktiska frågan om man vill ha en "cool" jaktradio eller en som är lättare att hitta tycker vi att det är roligt att se nytänkade från Icom i den här enheten. Jaktradiomarknaden är ju annars en relativt homogen marknad där de designmässiga variationerna är små och där kommer ProHunt Camo som en frisk fläkt.

En välkommen produktutveckling i framtiden skulle självklart vara om den här enheten även kom i ett kamouflagemönster av olika nyanser av signalorange, för de som föredrar ett sånt utförande.

Feedback, kommentarer och era tankar kring bloggen är som vanligt varmt välkomna!

Med vänliga hälsningar,
Active Outfit