Hej alla,

Vi är glada och stolta över att kunna presentera Icom och Peltor som nya varumärken i butiken. Två välkända varumärken av mycket hög kvalitet, som också jobbar mycket bra ihop!Icom_Pel01Icom_Pel02Icom_Pel03

Icom är en ledande tillverkare av jaktradio och annan radiokommunikation. Företagets näring är i botten att bygga radiokommunikationsutrustning för professionellt bruk, vilket borgar för mycket hög kvalitet på deras produkter. Det betyder också att all utrustning både tillverkas och monteras i Japan, vilket är ytterligare en kvalitetsstämpel.

Icom har 155 mHz analog och digital jaktradio i sitt produktutbud. Vi har alla Icom jaktradio samt en rad Icom tillbehör som headset, kopplingskablar till hörselskydd, extra batterier, laddare, bärsele och liknande.

Den nya teknologin med digital jaktradio är ett av Icoms starka områden och en mycket spännande utveckling. Alla fördelarna med den digitala tekniken förtjänar dock ett eget blogginlägg, så det kommer vi att gå in på djupare någon annan gång.

I Icoms digital jaktradioutbud finns Icom ProHunt D60 och nyheten Icom ProHunt D30. Bland de analoga modellerna finns Icom ProHunt F34 BTi (i grön och orange färg) samt Icom ProHunt Basic.

Peltor är ett annat välbekant varumärke i jaktkretsar och det är nog få som varit på en skjutbana utan att ha sett ett par hörselskydd från Peltor. Det vi tycker är extra häftigt är Peltors aktiva hörselskydd som ger dig perfekt hörsel, utom just i skottögonblicket som de "klipper bort". Det är helt enkelt den enda lösningen som är vettig för jägare som vill ha hörseln kvar utan att vara "döva" i skogen.

Eftersom hörselskydden också går att koppla ihop med din jaktradio kan du få radiokommunikationen direkt i örat, utan att behöva ha en högtalare som ropar rakt ut i skogen och riskerar att skrämma viltet.

Bland Peltors aktiva hörselskydd är Peltor SportTac och WS SportTac (med bluetooth) mycket populära.

Just den här kombinationen av en Icom jaktradio och Peltor aktiva hörselskydd använder jag själv (Victor) när jag jagar. Det var bland den första utrustningen jag skaffade för många år sen och jag har inte ångrat det en enda gång, och slås fortfarande av hur praktiskt det är.

Kommentarer, frågor och dylikt är lika välkomna som alltid - och tveka inte att kontakta oss om du behöver hjälp med ditt köp!

Med vänliga hälsningar,
Active Outfit