Garmin gjorde en mindre revolution i jaktbranschen för tre år sedan då man släppte Garmin Astro 320. Nu har man siktet inställt på att göra om den bedriften!

 Rino 650

Garmin Rino 650 Nordic är en kombinerad 155 MHz jaktradio och GPS-enhet i samma maskin. Den är klar för alla svenska och norska jaktradiofrekvenser "rakt ur kartongen" och kommunicerar självklart också med andra tillverkares jaktradio. GPS-enheten är en förstklassig Garminprodukt med högkänslig GPS, 3-axlig elektronisk kompass och barometrisk höjdmätare.

Enheten har en 2,6 tums färgskärm som lätt kan navigeras även med handskar och är vattentät (IPX7).

Det är som sagt revolutionerande i sig att kunna få både en förstklassig Garmin GPS och jaktradio för så lite som 4 490 kronor (som är det indikerade cirkapriset från Garmin). Att man får de två olika funktionerna i samma enhet är praktiskt och gör att det blir en pryl mindre att ladda, hålla koll på och bära i skogen.

Det som dock gör Rino 650 Nordic ännu häftigare är de praktiska funktioner som bara kan tas fram när man kombinerar två enheter på det här sättet. Rino:n kan nämligen kommunicera med andra enheter, så att du och dina kamrater kan se var de andra befinner sig direkt på skärmen. När man väl parat ihop ett antal enheter med varandra krävs bara en enkel krapptryckning för att dina vänners position ska uppdateras på din skärm, vilket gör att du kan få uppdaterad positionsdata även om någon står med tjugotaggaren framför sig och inte har tid att fippla med tekniken. 

Rino 650 01

Ytterligare en funktion är att man kan skicka textmeddelanden (ungefär som SMS) mellan enheterna för att på så sätt kunna kommunicera tyst när det behövs. Det är ju också praktiskt om man får ett riktigt dåligt pass och behöver något att fördriva tiden med, om inte annat kan man ju då retas med någon mer lyckligt lottad jaktkamrat.

Skämt åsido. Vi kan se en rad praktiska användningsområden i olika jaktsituationer för den här uppfinningen. Tänk dig exempelvis att jaktledaren enkelt kan se när alla är på pass utan att behöva störa skogen med en massa prat, att du enkelt kan se hur långt drevet har kommit eller var hundförarna är... Med den typen av funktioner kommer Rino 650 Nordic att göra jakten både roligare och säkrare.

Garmin Rino 650 Nordic väntas vara klar för leverans i augusti i år (2012). Just nu tar vi emot beställningar/förordrar och med tanke på den hype som redan börjar skapas runt den här produkten kan det nog vara en bra idé att boka ett exemplar i förväg om du vill vara säker på att ha en till höstens säsong. Det går bra att lägga beställning direkt i shoppen redan nu, men vill du förboka ett exemplar utan att betala i förväg går det också bra att kontakta oss på info@activeoutfit.se

 Länk till produkten hittar du som vanligt längre ned på sidan.

Med vänliga hälsningar,
Active Outfit