Active Outfit utökar med nya outdoor-enheter, vägnavigation och massor av tillbehör från Garmin.

Idag tänkte vi ge en liten sammanfattning av alla nyheter från Garmin i vårt sortiment. Det har nämligen hänt en hel del och vi erbjuder nu över 400 artiklar från tillverkaren (både GPS-enheter och tillbehör). För er som tycker att det är svårt att hitta rätt tillbehör från Garmin så har vi även skrivit en kort guide om hur man hittar rätt i tillbehörsdjungeln, i slutet av den här posten.

Det kommer en rad spännande nyheter från Garmin i vår och samtidigt som vi lagt upp dessa har vi även tagit oss an segmentet med vägnavigation. Det innebär att vi nu även erbjuder navigatorer för bil, MC, lastbilar och husbil/husvagn och alla tillbehör till dessa enheter. Men låt oss börja med en kort genomgång av outdoor-nyheterna!

Förra året släppte Garmin sin första GPS-klocka för friluftsbruk under namnet fēnix. Nu kommer en förbättrad uppföljare (som vi även tycker är snyggare än föregångaren) under det fantasifulla namnet Garmin fēnix 2. Samtidigt släpper Garmin en helt ny klocka/GPS som är mer anpassad för taktisk användning, militär och helt vanliga civilister som vill vara lite "tacti-cool". Denna nya modell kallas för Garmin tactix och kommer i en mattsvart design med icke-reflekterande grön LED-belysning.

Garmin har också gjort en uppdatering av deras globalt bästsäljande GPSMAP-serie. GPSMAP 62-serien är världens mest sålda handburna GPS-enheter för friluftsbruk, men den har också några år på nacken. Den nya modellserien heter GPSMAP 64 (också fantasifullt) och har flera förbättringar mot sin föregångare. Bland annat bjuder dessa enheter på både GPS och GLONASS-positionering, större minne, fler waypoints, samt trådlös uppkoppling mot andra enheter, tillbehör, iPhones och liknande. Till en början finns tre olika modeller att välja på, GPSMAP 64, 64s och 64st.

En nyhet som dök upp redan under förra året (men som först nu har letat sig in i vårt sortiment) är Garmin Monterra. Det som är speciellt med den här modellen är att det är den första GPS:en någonsin som är byggd på Google's Android-system vilket betyder att du själv kan anpassa enheten i mycket större utsträckning och ladda ned de appar och funktioner du vill, direkt från Google Play. Dessutom är det en riktigt högpresterande enhet med stor och klar pekskärm, positionering via både GPS och GLONASS, uppkoppling via Wi-Fi och Bluetooth och mycket mer.

En rykande färsk nyhet är actionkameran Garmin VIRB som just nu marknadsförs kraftfullt över hela landet. Garmin gör en rejäl satsning på detta segment och har satt upp som globalt mål att ta en 20%-ig marknadsandel inom actionkameror, vilket inte är särskilt blygsamt. De högtflygande målen backas dock upp av en riktigt cool enhet som jämfört med andra ledande varumärken bl.a. kan stoltsera med längre batteritid, inbyggd GPS och barometrisk höjdmätare. Detta möjliggör en rad coola funktioner när du filmar, tänk dig exempelvis att du filmar ett fallskärmshopp och kan se en räknare som räknar ned höjden samtidigt som filmen rullar!

Garmin vivofit är en något mer blygsam nyhet som går hand i hand med den ökande trenden av "wearable computing". Det bästa sättet att sammanfatta vad vivofit är för något är nog att kalla det för ett wellness-armband. Det har inbyggd stegräknare, men kan också mäta din puls, övervaka din sömn och säga till dig när din aktivitetsnivå varit för låg. Alla dessa funktioner gör den till något mycket mer än "bara" en stegräknare, den är snarare en typ av friskvårdspartner som följer dig vart du än går.

Som vi nämnde tidigare i den här posten har vi även öppnat upp sortimentet med ett helt nytt segment från Garmin i form av alla deras produkter för vägnavigation. Segmentet består av navigatorer som är speciellt anpassade för bil (Garmin nüvi), motorcykel (Garmin zūmo), husvagn/husbil (Garmin Camper) och lastbilar (Garmin dēzl). Nu kanske någon frågar sig vad man ska med en bilnavigator till när det mesta går att få i mobiltelefonen, men vi vågar lova att flera av enheterna nog ändå är värda en närmare titt. Enheterna bjuder på en rad funktioner som du inte kan få i din smartphone, finns till riktigt vettiga priser och de flesta modeller kommer dessutom med livstids uppdateringar av kart- och trafikinformation utan någon extra kostnad eller löpande abonnemang.

För dig som letar efter tillbehör till Garmin har vi gjort vårt bästa för att underlätta sökandet. Det är inte helt enkelt i ett sortiment med över 300 tillbehör (varav flera har samma namn, exempelvis får man i skrivande stund 17 relevanta träffar om man söker på "sugkoppsfäste" i butiken). Därför har vi gjort tre olika saker för att underlätta för dig som kund:

1. Alla tillbehör ligger sorterade under respektive modellfamilj. Om du går in i kategorin GPS -> Garmin GPS -> Tillbehör Garmin så finns alla olika modellfamiljer som underkategorier där vi sorterat de tillbehör som passar till dessa GPS-enheter, exempelvis "Garmin Astro tillbehör". Det går även att filtrera fram produkter med hjälp av samma underkategorier.

Tyvärr är det ju dessutom så att det ofta finns flera olika GPS-enheter inom samma modellfamilj som inte är kompatibla med exakt samma tillbehör. Därför har vi även gjort följande:

2. Om du går in direkt på GPS-enhetens produktsida och scrollar ned finner du länkar till alla kompatibla tillbehör längst ned på sidan.

3. Som ovan, fast tvärtom. Dvs. om du är inne på produktsidan för ett tillbehör och scrollar ned ser du länkar till alla enheter som det tillbehöret är kompatibelt med.

Nu hoppas vi bara att ni ska hitta rätt bland alla produkter! Vi har som sagt gjort vårt allra bästa för att göra det så enkelt som möjligt, men den som ändå känner sig vilsen är självklart alltid välkommen att kontakta oss så hjälper vi gärna till att hitta rätt.

Feedback, frågor och kommentar mottas gärna även här på bloggen, som alltid!

Med vänliga hälsningar,
Active Outfit