Värmekläder

Det är vinter och den svenska kylan har anlänt. Mörkret och kylan får de flesta att ställa in sina utomhusaktiviteter, för att istället sitta hemma och surfa på resor till Thailand eller Gran Canaria. Men, istället för att fundera på varför man bor i kyliga Sverige, kan man göra det bästa av vintern och se till att klä sig så man är bättre rustad för kylan.

Eluppvärmda kläder ger inte dygnet fler ljusa timmar, men ser garanterat till att du inte kommer att behöva frysa igen. De flesta eluppvärmda värmekläderna har utbytbara batterier, fjärrkontroll, mobilapp och/eller usb-laddare. Allt detta ger en smidig användning, värmereglering och laddning, så att du kan fokusera på att njuta av vintervädret!

 


 

Batteridriven värmesula

När man blir nedkyld reagerar kroppen först genom att reducera blodgenomströmningen i fingrar och tår. Håller du istället fötterna varma hjälper du kroppen att sprida värmen till andra delar av kroppen och du förlorar heller inte din kroppsvärme ut via fötterna. Med en el‑driven skosula från ThermaCell håller du alltså en av de viktigaste kroppsdelarna varma.

Värmesula

Med värmesulan ThermaCell Nordic Flex medföljer en fjärrkontroll som möjliggör på- och avstängning av sulan samt värmereglering i tre steg (low, medium, high) utan att du behöver ta av dig skon. Du har även möjlighet att byta batterier vid behov. ThermaCell värmesula Nordic Flex är med andra ord en perfekt sula för dig som jagar, fiskar eller utövar andra aktiva friluftsaktiviteter där du behöver kunna reglera värmen efter aktivitetsnivå.

Se våra värmesulor här!

 


 

El-västar

Magen, bröstet och ryggen är delar av kroppen där mycket blod flödar och därmed är det smart att värma upp överkroppen med en värmeväst vid kyligt väder. På så sätt kan man snabbt känna värmen sprida sig till stora delar av kroppen. Värmevästarna är generellt mycket smidiga att ha på sig och ger armarna god rörelsefrihet.

Värmeväst

Värmevästar drivs oftast med ett litet, effektivt litiumjonbatteri som finns i en nästan omärkbar batterificka på västen. Nevercold Värmeväst Norvik har två batterifickor och genom att skaffa ett extra batteri kan du använda två batterier samtidigt och därmed få dubbelt så lång driftstid. Batteriet laddas med den medföljande nätladdaren eller billaddaren som finns som tillbehör.

 

Se våra värmevästar här!

 


 

Värmehandskar

Är du en av dem som alltid är kall om händerna? Ofta räcker det med vanliga handskar men vid extrem kyla eller om du ofta fryser om händerna är ett par eluppvärmda handskar underbart. När du behöver ta av dig handskarna, till exempel när du ska anlägga ditt vapen eller stoppa ner händerna i hålet vid isfiske är det helt oslagbart att efteråt stoppa in händerna i ett par eluppvärmda handskar för att snabbt återfå värmen.

 Värmehandskar

NeverCold Oregon är en avancerad aktiv värmehandske som värmer dina händer upp till 60°C. De har värmetråd av kolfiber runt fingrarna och på utsidan handsken. Dessa regleras enkelt med en liten knapp vid handleden och går att ställa in i tre olika lägen, 60°C, 50°C och 40°C.

Se våra värmehandskar här!


 

I vårt sortiment av värmeplagg har vi strumpor, sulor, västar, handskar och extrabatterier. Vi tillhandahåller även andra värmekällor för att hålla värmen som tillexempel Hothands tåvärmare och handvärmare.

Glöm inte att det inte finns något dåligt väder, bara dåliga kläder.

Kolla in alla värmekläder här