Dovhjortsbiffar-grillad-graddsas

Dovhjortsbiffar med grillad gräddsås och ugnsstekta rotfrukter. (4 pers)

Ingredienser:

Dovhjortsbiffar:

500 gr Dovhjortsfärs

1st Normalstor rödlök

2st klyftor vitlök

2st ägg

3msk smör

5st krossade enbär

1tsk salt

1krm svartpeppar

Grillad gräddsås:

3dl syrad grädde

2dl vispgrädde

½ dl grov senap

Ungsrostade rotfrukter:

1kg potatis

3st morötter

2msk olivolja

Salt

Persilja

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 225grader. Skala och hacka potatis och morötter och lägg i en ugnssäker form. Ringla över olivolja och ställ in i ugnen i ca 40 minuter. Rör om efter halva tiden.
  2. Blanda syrad grädde, vispgrädde och senap i en mindre ugnsform. Ställ in i ugnen med rotfrukterna ca 30 min. Skrapa ner grädden från kanterna var 10onde minut. Såsen kan även tillagas på grillen med indirektvärme under lock.
  3. Skala och hacka löken fint och fräs den mjuk i 1/3 av smöret.
  4. Pressa vitlöken och blanda med färs, lök, ägg, enbär, salt och peppar.
  5. Forma färsen till 8 jämnstora biffar och bryn i smöret. Sänk värmen något för att steka klart biffarna.
  6. Lägg upp på tallrikar och strö över lite persilja vid servering. 

Smaklig spis önskar vi på Active Outfit!