Jaktsäsongen 2011 är över för de flesta av oss, men det dröjer inte länge förrän säsongen 2012 är i full gång!

Senvintern och våren är en perfekt tid för att ägna sig åt viltvård, ta hand om sin jaktutrustning och att öva upp sitt skytte för att se till att höstens jakter blir succé!

Jag har ännu inte hunnit åka på några jaktstigar, men även den säsongen börjar ju komma nu. För en tid sedan fick jag dock en kombinerad julklapp och födelsedagspresent av min farbror, nämligen att vi åkte tillsammans med våra familjer till Jaktmarkerna i Virå Bruk. Jaktmarkerna är den första jaktanläggningen i Sverige där man kan träna inomhus med riktiga gevär och skarp ammunition.

Det hela går ut på att riktiga jaktsekvenser projiceras på en stor videoduk som man skjuter på. När skottet går så fryser sekvensen och träffbilden markeras direkt på skärmen.

Det här betyder att man under en timmes skjutning hinner uppleva fler jaktsituationer än de flesta jägare hinner med på en hel säsong, vilket givetvis är nyttigt både för att öva upp sitt omdöme och själva skyttet.

Det jag tyckte var den kanske största fördelen är att man i denna miljö vågar öva på svårare skott i komplicerade jaktsituationer där man (åtminstone jag själv) hade valt att inte skjuta i verkliga livet. Det gör att man kan öva upp sina färdigheter i svårare jaktsituationer utan att behöva riskera att släppa överilade skott som i värsta fall kan leda till tråkiga skadeskjutningar och eftersök.

Anläggningen tar upp till fyra skyttar samtidigt och har man inte egna vapen går det bra att låna på plats.

Jag kan varmt rekommendera såväl er som är intresserade men ännu inte tagit jägarexamen som de riktigt inbitna jägarna att prova på denna annorlunda, roliga och nyttiga form av övningsskytte!

Bara för att vara tydlig - Active Outfit har i dagsläget inget samarbete eller samröre med Jaktmarkerna, utan detta tips kommer sig enbart av att jag varit där privat och tyckte att det är värt att rekommendera till andra.

Vill du läsa mer om Jaktmarkerna finns information på deras officiella hemsida.

Med vänliga hälsningar,
Victor
Active Outfit