Hej alla,

Nu har vi en rolig produktnyhet i butiken som vi vet att många efterfrågar, nämligen en åtelkamera med MMS och E-mail. Den här modellen kommer från det svenska företaget Albecom som är känt för sin höga kvalitet och mycket goda service (de har telefonsupport och service på sina produkter 7 dagar i veckan).

Åtelkameran som heter Albecom SG-550X är full av alla funktioner man kan önska sig och är en vidareutveckling av deras tidigare modeller som rankat högt i många tester. Det är därför inte helt svårt att tro att det här kommer att bli en av årets testvinnare bland åtelkamerorna i höstens jakttidningar.Atel_01Atel_02

Åtelkameran med MMS och E-mail har precis den funktionalitet som namnet antyder, den kan skicka tagna bilder direkt till din mobil eller dator. Inte bara din, förresten, den skickar faktiskt bilderna till upp till 4 olika molbilnummer och 4 mailadresser, med andra ord kan 8 olika mottagare ta del av bilderna samtidigt! Man kan själv välja om man vill att åtelkameran ska skicka bilderna direkt när de tas, en gång per dygn eller bara när man själv efterfrågar det manuellt. Funktionen kan självklart även stängas av, om man vill det.

Ett SD-kort förprogrammerat med inställningar för MMS och E-mail i Telias nät medföljer vid köpet, dock måste du själv komplettera med ett SIM-kort med Teliaabonnemang för att åtelkameran ska kunna kommunicera via mobilnätet. Vill man inte använda Telia så går det givetvis att programmera om inställningarna på SD-kortet till att passa andra nät, en komplett instruktion för hur man programmerar om kortet medföljer också produkten. Fördelen med Telia är att de ofta har den bästa täckningen ute i skogarna, därför har man valt att använda det som förval.

Utöver MMS och E-mail så har den här åtelkameran en rad andra smarta funktioner. Vad sägs om en inbyggd laserpekare för att direkt se om den är riktad exakt dit du vill, utan att behöva ta en massa testfoton? Den har även en extern skärm i fullfärg så att du både kan göra inställningar och granska bilder direkt på plats, utan att behöva öppna höljet på kameran. Att navigera i kamerans menyer är enkelt och sköts med den tillhörande fjärrkontrollen som har upp till 9 meters räckvidd (vilket är mer än nog eftersom den förhållandevis lilla skärmen är helt omöjlig att läsa på 9 meters avstånd).

Åtelkameror från Albecom återföljs alltid av en utförlig manual på svenska och de erbjuder även support och service 7 dagar i veckan, så du behöver aldrig vara orolig för att du inte ska kunna använda enheten när du vill det.

På den här länken hittar du mer information om Albecoms åtelkamera med MMS.

Med vänliga hälsningar,
Active Outfit