Är du redo när myggen kommer?

Våren är äntligen här efter vintern, och vi närmar oss sommaren och möjlighet att spendera härliga dagar, kvällar och nätter i skog och natur. Vad som också är på ingång är myggen.
När de kommer och hur myggrik sommar det blir vet man aldrig, men ett som är säkert är att det kommer bli ett irriterande surrande runt öronen.

Hos oss på Active Outfit har vi ett stort utbud av olika produkter för att skydda dig från mygg och andra småkryp, som den klassiska Djungeloljan samt många olika typer av myggnät och andra insektsskydd.

 

Ett smidigt och effektivt myggskydd att ta med sig på vandring, i husbilen eller bara hemma på verandan är myggskydden Portabel, MR300 och MR450 från Thermacell. Dessa olika varianter fungerar all på samma sätt, nämligen genom att en butangasbehållare värmer upp de så kallade myggmedelsmattorna vilket göra att du får ett område på ca 20m2 med 98% myggskydd i 12 timmar! När gaspatronen och mattorna är slut byter man enkelt ut dessa med ett refillpaket som säljs i 1-pack, 4-pack eller 10-pack

MR300Campinglampa
En annan oerhört populär produkt från Thermacell är deras kombinerade campinglampa med myggskydd. Utöver myggskyddet som drivs med butangas och myggskyddsmatta likt de andra produkterna från Thermacell har den även en LED-belysning i fyra steg som drivs med 4xAA batterier. Denna lampa passar perfekt i tältet eller vid kvällsfisketuren.

Från MR. Mosquito finns en annan bra myggskyddsprodukt som drivs av 230volts-uttag och stoppas direkt in i vägguttaget. MR. Mosquito 230V ger ett myggskydd på ca 15m2, är helt doftlöst och passar utmärkt i sovrummet eller uterummet. Är du ute på resande fot med båt eller husvagn finns MR.Mosquito 12V som fungerar exakt likadant men drivs av ett 12volts-uttag.

230V12V
Har du stora problem med myggor vid ditt hus eller sommarstuga har vi även olika myggfällor från Mosquito Magnet som täcker av ytor upp till 4000m2! Mosquito Magnet fungerar genom att den utsöndrar det naturligt förekommande ämnet Octenol vilket lockar mygg och knott till fällan, väl där sugs de in och fastnar i en nätpåse där de torkar och dör.
Du kommer redan efter ett par dagar märka en minskning av mygg och efter ett par veckor har du fått ett bestående skydd.

Mosquito Magnet Pioneer är instegsvarianten och har ett fångstområde på 4000m2. Den har förbättrats från tidigare instegsmodeller och är nu tre gånger så effektiv! Mosquito Magnet Pioner drivs med gasol men kräver elanslutning.
PioneerExecutive
Vill du inte krångla med kablar och sladdar är Mosquito Magnet Independence eller Mosquito Magnet Executive. Modellen Independence drivs av ett uppladdningsbart batteri medan Executive har ett batteri som endast laddas en gång per säsong och dessutom har flera smarta funktioner som t.ex förminskad gasförbrukning. Alla Mosquito Magnets produkter är vädertåliga och kan stå ute även i regn.

Om du däremot vill hålla dig skyddad från myggen under jakten rekommenderar vi dig detta Camo Set från Swedteam med myggnät som håller dig fri från jobbiga småkryp!

Hoppas denna lilla guide gett dig lite mer inspiration om hur du kan skydda dig mot mygg, knott och andra kryp i skogen. Skulle däremot fästingen vara framme trots detta, är både Trix Fästingborttagare och Antick Fästingfrysare smidiga hjälpmedel för att avlägsna dessa på både dig och dina husdjur.

Ha det bra så länge!

/Active Outfit